Brievenboek van mijn ouders: 26 januari, 1954

Arseen vertelt in geuren en kleuren over zijn studiebezoek aan de firma Siemens…

“… dat ik gisterennamiddag, samen met alle andere tandartsen, naar Brussel op bezoek bij Siemens ben geweest om naar hun installatie te kijken.

Een prachtig fijn restaurant ontdekt (Italiano) en er formidabel goed gegeten. Ik zal er met jou eens naartoe gaan, want het is meer dan de moeite waard. Eens een klein beetje bij kas, zal het gebeuren. En het souper dat we gehad hebben, was effenaf keurig. Het begon met een “Americano”, geen filet américain, maar iets dat een soort mengsel is van Vermouth, Martini Chianto en Rossi. Delicieus met ijs in en citroen.

Dan iets vreemds, een caronacroli, geloof ik. Het was met vlees in het midden, zeer fijn gehakt met kaas rond gerold en daarvoor was er, het is waar ook, nog soep. Na die caronacroli kwam er spaghetti met rôti de porc en dan een zeer goede glace als dessert. Dit allemaal overspoeld met meer dan een halve liter Chianti rosso per persoon.  En het boeltje heeft 80 fr. gekost per persoon. Dus in de maand maart zal dit van mijn budget wel af kunnen, want het is werkelijk spotgoedkoop wat wij daar binnen gedaan hebben.

En dan zijn we in een echt Brussels café vin rouge gaan drinken. Je moest dat daar kopen per halve liter of liter (’t was van ’t vat) en dat kostte ons 36 fr. per liter. Ik was licht van gemoed op het einde, alhoewel ik de nuchterste scheen te zijn van allemaal. Dan zijn we naar de trein gegaan van kwart vóór twaalf, want onze speciale bus die ons van Leuven naar Brussel had gebracht, was de pijp uit en had ons in de steek gelaten, daar wij slechts twee uur over tijd waren om terug te keren naar Leuven…”

 

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

4 november 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *