Brievenboek van mijn ouders: Winnik, 7 maart 1953

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

2 september 2021

Arseen krijgt de ene tegenslag na de andere te verwerken…

“…Het werkt erg op mij dat ik nog zoveel stof te verwerken heb en dat ik, zolang ik labo heb, geen kans heb om er veel naar om te zien.

Ik ben maandagavond kwaad beginnen blokken, tot kwart vóór twee ’s nachts, met het gevolg dat ik om 8 uur niet uit mijn bed geraakte en de eerste les broste[1], namelijk die welke ik in ’t Frans heb. Een geluk dat alles in zijn cursus staat en ik zo niets verloor. Maar ik heb gans de week op die massa stof zitten prakkiseren, dan die tegenslag op het labo gehad, altijd tot één uur ’s nachts zitten blokken en dan steeds erg moeilijk in slaap geraakt, zodat ik op het einde van de week moe was.

Kwam daarbij dan nog die tandpijn die wel te verdragen was, maar die al bij al de zaak toch maar verergerde. Dus liefje, ontzie mij een beetje in de vier volgende maanden als het gebeurt dat ik gedurende die tijd nog ’n keer boos zou zijn. Je zal dan het verschil wel merken na het examen en ik zal je er erg dankbaar om zijn…”

[1] Studententerm: spijbelen.

Wilt u graag uw steentje bijdragen tot de totstandkoming van ‘Vi to (Wij twee). Het brievenboek van mijn ouders’? En het boek en allerlei exclusieve voordelen ontvangen voor uw hulp? Neem dan hier een kijkje. Klik op de ‘Reward’ van uw keuze om uw bijdrage te bevestigen en vul uw persoonlijke gegevens in. Lukt het niet om een bestelling te plaatsen of heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar karoselhorst@gmail.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Van ’t gat

Van ’t gat

Van 't gat Dutroux is niet ontsnapt, maar eventjes bevrijd. Zijn vrijlating is door de raadkamer bevolen. De...

De Waalse Pijl

De Waalse Pijl

De Waalse Pijl De aandacht op het ene doel gespitst te houden, Gestaarde blik verstard op het asfalt gericht. Nog even...

Weg

Weg

Weg Het kreupelhout verschroeid, de struiken die verdorden, Het is niet te geloven. Marc Dutroux is weg. Geseind en...