Ontslaving: Michael Jackson: van wonderkind tot excentrieke kluizenaar

Michael Joseph Jackson (Gary, Indiana 29 augustus 1958- Los Angeles, 25 juni 2009), ‘The King of Pop’, een van de invloedrijkste zangers in de muziekgeschiedenis, werd als kind al een ster, als lid van de succesband ‘The Jackson 5ive.’ De piepjonge Michael, die met zijn unieke hoge stemgeluid vele hits binnenrijfde, kaapte alle media-aandacht weg. In 1979 brak hij solo door met de plaat ‘Off the Wall’. Zijn muzikale hoogtepunt bereikte hij echter met ‘Thriller’ (1982), het bestverkochte album aller tijden.

Doorheen de jaren kreeg Jackson een reputatie als excentrieke kluizenaar. Hij verhuisde naar Neverland, een grote ranch die hij ombouwde tot een groot pretpark met dierentuin en kinderattracties. Jackson was ook geobsedeerd door zijn uiterlijk. Hij onderging verschillende facelifts en neuscorrecties en liet volgens sommigen zijn huidskleur lichter maken door gebruik van bijtende crèmes, hoewel hij dit laatste ontkende. Hij kreeg in de pers de bijnaam ‘Wacko Jacko’.

In de jaren ’90 werd Michael meermaals beschuldigd van kindermisbruik, maar hij kwam er telkens mee weg. Jackson trad ook twee keer in het huwelijksbootje en verwekte in totaal drie kinderen. Kwatongen zouden later beweren dat hij dit enkel deed om de beschuldigingen van seksueel misbruik af te wenden.

Michael Jackson stierf op slechts 50-jarige leeftijd op 25 juni 2009 in Los Angeles, Californië aan een overdosis propofol[1], toegediend door zijn privéarts. Bij de lijkschouwing werden ook benzodiazepines in het bloed aangetroffen. De arts werd later veroordeeld voor onvrijwillige doodstraf, maar werd vervroegd vrijgelaten.

[1] Een zwaar verdovend middel dat normaal alleen in het operatiekwartier door de anesthesist wordt toegediend.

Afbeelding: Michael Jackson in het Wiener Stadion in 1988. Zoran Veselinovic, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons.

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

21 juli 2021

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *