Ontslaving: Michael Jackson: van wonderkind tot excentrieke kluizenaar

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

21 juli 2021

Michael Joseph Jackson (29 augustus 1958-25 juni 2009), ‘The King of Pop’, een van de invloedrijkste zangers in de muziekgeschiedenis werd als kind al een ster, als vijfde lid van de succesband “The Jackson 5ive.” De piepjonge Michael, die met zijn unieke hoge stemgeluid vele hits binnenrijfde, kaapte alle media-aandacht weg. In 1979 brak hij solo door met de plaat ‘Off the Wall’. Zijn muzikale hoogtepunt was ‘Thriller’ (1982), met 65 miljoen verkochte exemplaren het bestverkochte album aller tijden. Hij zou dit hoogtepunt nooit meer evenaren.

Hij begon raar te doen en kreeg een reputatie als excentrieke kluizenaar. Hij verhuisde naar Neverland, een grote ranch die hij tot een groot pretpark met dierentuin en kinderattracties ombouwde. Zo bouwde bij ook zijn eigen lichaam om door facelifts en neuscorrecties te ondergaan en zijn huidskleur lichter te maken door gebruik van bijtende crèmes. Hij kreeg in de pers de bijnaam ‘Wacko Jacko.’

In de jaren ’90 werd Michael meermaals beschuldigd van kindermisbruik, maar hij kwam er telkens mee weg. In een documentaire uit 2019, ‘Leaving Neverland’, kwamen twee oude verhalen aan het licht die niets aan de verbeelding overlieten. Het ironische is dat Jackson zelf als kind het slachtoffer was van misbruik en mishandeling.

Huwelijksperikelen

In 1994 stapte Jackson in het huwelijksbootje met Lisa Marie Presley, van wie hij amper 2 jaar later scheidde. Kwatongen zouden later beweren dat hij dit enkel deed om de beschuldigingen van seksueel misbruik af te wenden. In 1996 hertrouwde Jackson met Deborah Rowe, die hem twee kinderen, Prince en Paris, schonk voordat ze in 1999 uit elkaar gingen. Nog later kreeg de popster een tweede zoon, Prince Michael II. De naam van de moeder werd echter nooit bekendgemaakt.

Michael Jackson stierf op slechts 50-jarige leeftijd op 25 juni 2009 in Los Angeles aan een overdosis propofol, toegediend door zijn huis-anesthesist. Bij de lijkschouwing werden ook benzodiazepines in het bloed aangetroffen. De arts werd veroordeeld voor onvrijwillige doodstraf, omdat hij de zanger een te zware dosis propofol had toegediend.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.