Cafeetje in Terneuzen

Van Porgy en Bess naar Bee

Het voorbije weekend waren we in Terneuzen voor een nachtje. Wellicht niet een plaats waar velen het eerst aan denken om een ontspannen moment door te brengen. Het doet denken aan een haven en aan industrie. Het valt reuze mee, moet ik zeggen. Je kunt er langs de Westerschelde lopen of fietsen en een frisse neus halen. Het voelt nergens vervuild of bezoedeld aan.
Leuke mensen. Ik mag de Zeeuwen. Het is amper een uur rijden van waar we wonen en het is toch al buitenland. Nederland in dit geval, waar we graag komen en altijd van de ene verbazing in de andere vallen. Zo dichtbij en toch zo anders. Dat is het bijzondere van ons eigen land hier, dat we al dat mooie buitenland zo dichtbij hebben.
Er valt zo vlak in de buurt nog heel veel te ontdekken. Neem nu Terneuzen by night. Dat had ik nooit verwacht te zullen meemaken. We hebben eerst heel goed gegeten bij een Griek op de Markt, en daarna een fantastische avond beleefd, in het bruisende uitgaansleven van het stadje aan de stroom. Om te beginnen met Porgy en Bess, een jazz en blues café om je duimen en vingers bij af te likken.
Daar was net een koor bezig een cd voor te stellen. We hebben daar een bescheiden entree voor betaald. Die hebben daar indrukwekkend gezongen en geacteerd. Heel goed gedaan met veel expressie en beweging. Ik was zeer onder de indruk. Geweldige meevaller moet ik zeggen. ‘Flashback’ heet het collectief. Om in het oog te houden.
Na afloop van de presentatie konden we nog nagenieten met de muziek van de lokale computer-dj met een zeer aangename en niet voor de hand liggende keuze van nummers. Mooie ambiance, vriendelijke mensen. Daarna nog door de straat gestruind en daar een wonderbaarlijk cafeetje ontdekt met dat wonderlijke plafond, waarvan ik de foto al op de media zette, en hier nogmaals. Een oernederlands café met de naam Bee. Café Bee in de Noordstraat 85 in Terneuzen. Geen website.
Heel veel potten, moet ik zeggen, in elke betekenis van het woord. Jongeren en ouderen door elkaar. Elke leeftijd vertegenwoordigd in een ambiance van gezellige vrolijkheid. Het is een onvergetelijke avond geworden. Ik dank onze gastheren en –vrouwen voor de fijne tijd.

http://www.porgyenbess.eu

http://vocalbandflashback.nl/

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

8 maart 2018

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *