Bangkok

Uitmuntend

Thailand blijft me aan de ribben plakken. Ik ben nu bezig met de foto’s na te gaan en te klasseren. Het komt allemaal weer terug. Nu begin ik het nog meer ongelofelijk te vinden. Neem nu de skyline van Bangkok, een keiharde stad waar alles te vinden is. Je moet wel geld hebben natuurlijk, maar dat moet je ook overal.
Je kunt er voortreffelijk uitgaan, eten en drinken, dansen en kletsen. Iedereen aangenaam en vriendelijk. Ik kan het niet genoeg herhalen. Wij zijn het in ons vadsige westen niet meer gewend hoffelijk behandeld te worden, en als het ons dan in dit vreemde land overkomt, dan beseffen we ineens wat we kwijt zijn geraakt.
Thailand is in tegenstelling met Cambodia nooit gekoloniseerd geweest, dus ik hoefde me niet te excuseren voor de aangename, bijna onderdanige behandeling die ik overal ondervond, op een vanzelfsprekende wijze. Ook gewoon onderweg op de metro. Gewone Thai meestal voorzien van een smartphone waar ze intens mee bezig zijn tijdens de rit, zonder contact met anderen te zoeken.
Het hele treinstel weet dat we farang zijn. Wellicht van foreigner. Niemand heeft ons echter gezien, laat staan opgemerkt. Iedereen is er blijkbaar goed opgevoed. Niemand gaat staren of zo, of diepliggend turen. Je kunt er je trouwens goed verplaatsen, met behulp van de plaatselijke versie van de toektoek. Je hebt er goede en slechte. Zo duur is het niet. Ook ’s nachts.
Ik heb er op geen enkel ogenblik een gevoel van onveiligheid gehad. Iedereen laat je met rust. Er is ook geen gebedel of zo, met alle respect voor de bedelaars. Er is zo een gevoel van alles kan en mag, zolang je een beetje eerbiedig blijft. Daarvan is het een mooi land, waar het blijkbaar absoluut aanvaard is dat iemand als transgender door het leven gaat.
Die blijven niet beperkt tot het getto van de glittershows, maar je komt ze overal tegen, in elke functie of stiel die je kunt bedenken. Dat valt echt wel op in Thailand, vind ik. Niemand die er ogenschijnlijk aanstoot aan neemt. Wij beginnen stilaan te begrijpen waarom het land zo een aantrekkingskracht op veel mensen uitoefent.

 

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

4 juni 2018

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *