Samen leven

We hebben in Thailand ook wel hier en daar een kerk gezien evenals een moskee en er lopen gesluierde vrouwen rond. Er zijn dus wel Christenen en Moslims en wellicht ook andersgelovigen. In de figuur van de Boeddha en de figuratie die hem omgeeft komen Indische en Chinese invloeden samen.

Een smeuïge saus van culturen, dat mag ik wel. Wat me op het eten brengt dat overal voortreffelijk is. We zijn er geheel gezond vandaan gekomen wat maag en darmen betreft. We hebben het ervaren als een heel veilig land op alle gebied. Er zijn wel slangen natuurlijk maar we zijn er geen persoonlijk tegengekomen.

We hebben wel bloedzuigers gezien die uit de bomen vielen na een plensbui, iets wat hen blijkbaar wakker maakt. Het is wel even opletten, maar niets dat de verbeelding overstijgt. Verder niets dan lof, voor de vriendelijkheid en de gastvrijheid. Daar raak ik niet over uitgepraat.

We moeten als eerste pleisterplaats het Hotel Mercure Siam vermelden voor een uiterst goede service, dankzij een upgrade die we bekwamen, zodat we van de Lounge konden genieten, met zijn terras dat uitgeeft op het Nationaal Stadium van Thailand in Bangkok.

 

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

25 mei 2018

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *