Redu, een plaats in Peter’s hart

Redu, een plaats in Peter’s hart

 

 

Het Waalse boekendorp Redu heeft een bijzondere plaats in Peter’s hart. Hij komt er als sinds zijn studententijd, toen zoekend naar goedkope – vaak Franstalige – tweedehandsboeken. Vandaag de dag stopt hij er vaak om rust te vinden, te genieten van de sprookjesachtige plek. De mensen zijn er zo vriendelijk, en er heerst een aangename, amicale sfeer.

Toen Peter telefoon kreeg van Paul De Groeve, een inwoner van Redu die op vrijwillige basis meewerkt aan de vele culturele events daar, kon hij niet geloven wat hij hoorde: een van zijn gedichten, Geschiedenis van het glas, zou op een plakkaat gedrukt worden en gebruikt worden voor de jaarlijkse poëziewandeling.

“Ik hou van glas. Het kan in zo veel verschillende vormen voorkomen: als een gloedrood, gesmolten slijm, als een scherpe scherf waaraan je je kan bezeren, als iets rond waaruit we kunnen drinken… Ik verzamel ook glas. Ik ga naar glaskunst op zoek als ik op reis ben, in musea en winkels, of gewoon in de straten en openbare plekken in het Zuiden.”

 

Peter’s gedicht vormde de aanleiding van een interview tussen mij, Paul De Groeve en Peter zelf. Een erg aangenaam gesprek. Binnenkort meer hierover…

 

 

Geschreven door Hanna Brems.

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Door Hanna

7 oktober 2022

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *