Forest Hill

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

19 juni 2018

Khao Yai

Wat is dit voor een prachtige Bed en Ontbijt accomodatie. Wat mij betreft vijf sterren meer dan waard. Ik heb er dan ook een recensie voor geschreven en op de site van booking.com, alsmede ook in het gastenboek.op de website ingebracht.
Er is een grote en een kleine kamer. De grote is meer dan een kamer, zeg maar een suite, met salon, keuken, slaapkamer en badkamer. Alles werkt van de eerste keer. Alle comfort is aanwezig met inbegrip van airco en microgolf, satelliet-TV en Wifi. Vaut le voyage.
Het schone zwembad met kristalhelder water is omgeven door een ruime en luchtige tuin, met een overdekt terras, voorzien van keuken en koelkast waar je in de schaduw kunt ontbijten, en ’s avonds je potje koken of een cocktail opbouwen. Het ontbijt is overvloedig en je kunt het niet op.
Alles proper en netjes. Bovendien zijn er ook de gastheren Joan en Paù die ons in de watten hebben gelegd, en ons weer op weg hebben gezet. Voor de natuurliefhebber is het een boeiende plek. Vlinders, vogels, bloemen, en ook kikkers. Voor de natuurliefhebber is het natuurreservaat van Khao Yai vlakbij, waar olifanten in het wild voorkomen.
We zijn twee keer gaan eten in een plaatselijk restaurant. Voortreffelijke kost, en geen moment ziek geweest, de hele reis niet. De B&B ligt mooi halfweg Bangkok en Siem Reap in Cambodja in de nabijheid van Angkor Vat.
Na valavond kwamen ineens overal rond het zwembad kikkers tevoorschijn. Dat zijn amfibieën met een doorgankelijke huid die ze nodig hebben om zuurstof te kunnen opnemen. Om deze reden kunnen ze alleen voorkomen waar er schoon water voorhanden is. Ze zijn een teken van zuiverheid. We hebben een paar exemplaren op de gevoelige plaat kunnen vastleggen, en ziehier de reeks.
Forest Hill: het was een haven van rust en schoonheid, ook in de zin van reinheid, waar die amfibieën van getuigen. Een mooie plek om tot rust te komen, in harmonie met de natuur en met zichzelf, onbezoedeld, maar voor hoe lang nog? Het is veelbetekenend dat de natuur in reservaten opgesloten dient te worden. De bevolkingsdruk is van aard om de beschaving telkens verder te laten oprukken.

https://foresthill-khaoyai.com/nl/

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Weg

Weg

Weg Het kreupelhout verschroeid, de struiken die verdorden, Het is niet te geloven. Marc Dutroux is weg. Geseind en...

De krekel en de mier herbezocht

De krekel en de mier herbezocht

De krekel en de mier herbezocht Voorgelezen door Dina Sonck, 2011. Beluister alle voordrachten op de CD ‘Breekbaar...

Proficiat Van Buitenen

Proficiat Van Buitenen

Proficiat Van Buitenen Belegd met waterkers, besmeurd met Franse saus, De commissarissen, met messen en met scharen,...