Berlijn

Berlijn en Brussel

Louisa vond Berlijn een mooie en aangename stad, omdat ze kleurig is. Brussel daarmee vergeleken is grauw en grijs. Dat vindt ze deprimerend. Ons anoniem gezelschap kon zich daar goed in vinden en ik ben het met de tijd ook gaan zien. Laat ik het toegeven, Brussel heeft iets dofs.

Hier werd niet gebouwd om het licht te vangen maar om te pronken met ornamenten. Het is mijn vijf cent, als verklaring. In Berlijn konden ze natuurlijk beginnen met een platgebombardeerd centrum zo een zeventig jaar geleden. Dat scheelt. Daarom is er ook zo een mooie moderne en hedendaagse architectuur te zien.

Brussel heeft ook een kaalslag gekend, met het Manhattan center tot gevolg. Die wolkenkrabbers uit de jaren zeventig moeten alreeds afgebroken worden. Het gaat om kantoortorens. Het heeft iets desastreus. Ze gaan wel recycleren. Merk- en lovenswaardig opzet. Ze willen energieneutraal zijn.

Zie link

https://www.bruzz.be/samenleving/afbraak-van-wtc-torens-brussel-gestart-2019-04-17

Avontuurlijk

Het was een uiterst fijne belevenis. Een mooi avontuur. Met dat trefwoord zal ik me de komende dagen eens mee bezig moeten houden, want het is het thema van onze Myriade-ronde. Daar moet ik met enige achterstand in de tijd een bijdrage over verzinnen, gesterkt door de mooie herinneringen aan Berlijn.

Ik heb me laten ontvallen dat het een stad is waar ik wel zou willen wonen. Niet Londen, Parijs of Amsterdam. In geen geval. Maar wel Berlijn, of Wenen, dat zal nog een nek-aan-nekrace worden. Ik zou er kunnen leven, wat meteen opgepikt werd door het gezelschap als een hoopvolle boodschap.

Het is natuurlijk wel een beetje zo dat we de stad gezien hebben op haar best, in de lente. Ruime lanen, bomen en vogels, gescheiden verkeer, mooie gebouwen in aangename kleuren. Wij voelen ons daar zeer rustig en op mijn gemak. Iets wat ik niet van zoveel andere steden kan zeggen.

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

11 juni 2019

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *