Ontslaving: zoet

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

13 januari 2021

Suiker smaakt zoet en is een van de vijf basissmaken. Het geeft een gevoel van energie. Dat doet iets als het binnenkomt, met je lichaam, maar ook met je geest. De meeste suiker die we eten of drinken, komt voor onder de vorm van sucrose. Dat is een molecule die uit een glucose en een fructose molecule bestaat en in die twee uiteenvalt door toedoen van de vertering.

Sucrose, glucose en fructose: het zijn allemaal suikers die we opnemen uit de voeding en die allemaal zoet smaken. Tijdens de lange evolutieperiode van het menselijke ras is er nooit suiker te krijgen geweest. Ons lichaam is bijgevolg van nature uit niet voorzien op de verwerking van suiker. Te veel ineens is niet goed voor ons, en onze stofwisseling heeft het er behoorlijk moeilijk mee.

Tot overmaat van ramp heeft suiker een behoorlijk verslavend profiel. Sommige mensen kunnen niet zonder en merken niet op dat het hun stofwisseling verstoort. Dagelijks gebruik en dat lang na elkaar, is echt niet goed voor je. Je kunt er dus echt een afhankelijkheidsproblematiek van krijgen. Om daar inzicht in te krijgen, zal het nodig zijn iets meer te vertellen over onze stofwisseling of het metabolisme, om het met een moeilijk woord te zeggen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

De waarde van het bewaren

De waarde van het bewaren

De waarde van het bewaren "In bloei de rozenstruik, de nachtegaal is dronken." In schenkhuis schitterend van...

Gods Dozen Van Liefde

Gods Dozen Van Liefde

Gods Dozen Van Liefde Twee opbergdozen heeft mij God ter hand gegeven. Hij zei erbij: je bergt je zorgen in de zwarte,...

Vals spel

Vals spel

Vals spel Voorgelezen door Dina Sonck, 2011. Beluister alle voordrachten op de CD ‘Breekbaar licht’.    Met God...