Ontslaving: hulpverlening bij slaapstoornissen 1

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

1 juni 2021

In eerste instantie kan de huisarts onderzoeken wat de oorzaak is van uw slaapprobleem. Ligt een lichamelijke ziekte of een psychische stoornis aan de basis, dan kan de behandeling zich daarop richten. De huisarts zal u in dat geval doorverwijzen naar een specialist ter zake.

Is uw slaapprobleem te wijten aan angst en stress, dan kan een goed gesprek opluchten. Tenminste als de gesprekspartner respectvol is en luistert zonder te oordelen. Moeilijke gevallen kunnen wellicht baat vinden bij een deskundige hulpverlener zoals een psycholoog.

Of u kunt bijvoorbeeld bellen naar Tele-Onthaal op het nummer 106. Via hun website ( https://www.tele-onthaal.be/) kunt u ook chatten met een van de medewerkers.

Omdat de vraag naar slaapmiddelen zo groot is, is er ook in de alternatieve sector veel te vinden. Er is niets mis met een lindenthee of een aftreksel van passiebloemen. Ook ontspanningsoefeningen kunnen helpen. Dat is veel beter dan slaap- en kalmeerpillen te slikken.

Sommige mensen hebben ook baat bij een slaapcursus. Die geeft u inzicht in uw gedachten en houding tegenover de slaap. Ook leert u wat u zelf kan doen om beter te slapen. Voor een slaapcursus kunt u terecht in een aantal vormingscentra en ziekenhuizen overal ten lande.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook interessant?