Ontslaving: de markt

Doorzoek de site

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

2 april 2021

Wereldwijd werd in 2017 bijna 2000 ton cocaïne geproduceerd, waarvan maar liefst 70% in Colombia. Overheden namen niet minder dan 1275 ton in beslag van de totale hoeveelheid cocaïne.

Na cannabis is cocaïne waarschijnlijk de tweede meest gebruikte illegale drug ter wereld. Zowat 18 miljoen mensen wereldwijd gebruikten cocaïne in 2017. Het gebruik is het hoogst in de Verenigde Staten met zowat 34% van alle cocaïnegebruikers ter wereld. Tussen 2013 en 2016 is een stijging van meer dan 40% in het gebruik vastgesteld in de States. Het aantal dodelijke slachtoffers verdubbelde er tussen 2013 en 2016 en benadert de 10.000 overlijdens. Veel van die sterfgevallen zijn te wijten aan een combinatie van coke met synthetische opiumderivaten.

Europa is de tweede grootste markt voor cocaïne met een geschatte marktwaarde per jaar van minstens 6,7 miljard euro. Daarnaast zien we dat de cocaïnemarkt meer en meer een globaal verschijnsel wordt met een sterke stijging in onder meer Azië.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Dierbaar België

Dierbaar België

Dierbaar België De antipolitiek kraait zege en victorie. Ze persen met zijn allen druiven van de wrok, En lozen...

Marc Van Peel

Marc Van Peel

Marc Van Peel Wijlen de week: ik raak er niet op uitgekeken. De eerste gast is niemand minder dan Van Peel, Voorzitter...

Kiescongres

Kiescongres

Kiescongres Ze staan daar op het podium elkander te verdringen, De kin vooruit, aaneengesloten, hand in hand, Een...